Bornholm uge 40-41 2021

Skolernes efterårsferie Starter

Søndag den 17. Oktober klokken 10.00 – 12.30
MED SILLEHOVED OG ”FAR TIL FIRE” TIL GUDHJEM OG SMUKKE NATUROMRÅDER.
Mødested: Parkeringspladsen ved Nørre Sand 3760 Gudhjem. Skråt overfor Oluf Høst Museet.
Børnefilmen ”Far til Fire på Bornholm” blev optaget i Gudhjem. På denne tur skal vi se stederne og høre om Gudhjems historie. Vandreturen er en kombination af naturvandring og en smuk slentretur gennem byens ukendte miljøer. Vi ser den flotte klippekyst med nogle meget dramatiske bautasten. Måske skjuler byens navn en hemmelighed. Vikingernes sted, den hellige stad, var Østerlars rundkirke også observatorium. Der skjuler sig mange myter over hele egnen. Under turen fortælles der om begrebet ”Sol over Gudhjem” og silderøgeriernes historie – og gemt i skoven over Gudhjem er der en naturperle. En lille sø kaldt ”Å kande sjøn”, oversat betyder det nøkkerosernes mose.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.