De offentlige ture starter i påskeugen.

Søndag den 5.april klokken 10.00 – 12.30
MED SILLEHOVED TIL PISSEBÆKKENS FLOTTE VANDFALD
Mødested: P. Pladsen Vang Havn. 3790 Hasle. Der skal regnes med trapper og ujævnt terræn.
Pissebækken kaldes Bornholms smukkeste vandfald, der skal opleves om foråret. Senere bliver det bare en lille tissestråle. Ved det specielle natursceneri er der mange blomstrende blå anemoner. Bagefter går turen gennem Slotslyngen, et åbent landskabsområde med lodrette fuglefjelde og sjældne alkefugle. På vandreturen er der mange smukke udsigter til Hammershus.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved

Mandag den 6. april klokken 16.00 – 18.00.
MED SILLEHOVED GENNEM DET GAMLE RØNNE.
Mødested: Ved Rønne Kirke Sankt Nikolaj. Kirkepladsen 3700 Rønne.
Efter fremvisning af kirken går turen gennem byens gamle bydele med sine små gader og gamle huse med hyggelige gadelamper. Vi hører om byens historie og ser stedet hvor den svenske kommandant blev skudt i 1658. Undervejs fortælles om den tyske besættelse under krigen og de farlige jødetransporter til Sverige og de mange svenske skydevåben der kom den modsatte vej. Hør historien om tyskertøserne, Flammen og Citronen og våbenlageret i Odd Fellow Palæet. Bagefter bombede Sovjet Rusland Rønne og Nexø og besatte Bornholm i 11 måneder. Der var voldtægter og druk, og kravet for at opgive Bornholm var stort. Den barske historie fortælles på byvandringen.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Tirsdag den 7.april klokken 10.00 – 12.30.
MED SILLEHOVED TIL EVENTYR DALEN KOBBEÅEN.
Mødested: Parkeringspladsen ved landevejen. Melstedsvej 3760 Gudhjem. Syd for Sannes Camping. Husk fornuftigt fodtøj.
Bornholms smukkeste sprækkedal med millioner af anemoner, dejlig fuglesang og smukt vandfald. Vi følger stien gennem dalen, og skal passerer mange broer for at kunne passere åens forhindringer og klippefremspring. Vandreturen har mange højdepunkter, især den jungleagtige natur og de dramatiske klipper. Vandfaldet er ikke øens højeste, men vandet falder lodret ned og laver en heksekedel. Vi oplever også den gamle jernbane dæmning fra 1916 – det sidste tog kørte over den i 1952. En pragtfuld vandretur i smuk natur.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Onsdag den 8.april klokken 10.00 – 12.00.
MED SILLEHOVED TIL VANDFALDET I DØNDALEN.
Mødested. Parkeringspladsen ved Døndalen. Helligdomsvej 3760 Gudhjem. Nedenfor bakken på kystvejen mellem Tejn og Gudhjem. Se efter P. skiltet. Husk godt fodtøj.
Døndalen er en naturfredet sprækkedal med stejle klippeformationer og Danmarks højeste vandfald. Naturskovens høje træer har en frodig underskov der sammen med klipperne skaber smukke naturscenerier. Især ved det 20 meter høje vandfald. Skovbunden er leret, hvilket forklarer det rige planteliv med over 350 forskellige arter, især mange ramsløg. Efter vandfaldet besøges et privat område, hvor ejeren i 1920érne plantede 150 forskellige eksotiske træer fra hele verden. Blandt andet vangraner fra Kina, ægte kastanjer og flotte redwood, såkaldte mammut træer fra Californien.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Skærtorsdag den 9. april klokken 10.00 – 12.00
MED SILLEHOVED TIL EKKODALENS SKJULTE GROTTER.
Mødested: Parkeringspladsen ved Ekkodalen. Cafe Genlyd. Ekkodalsvejen 5 3720 Aakirkeby. Sidevej landevejen Almindingen – Aakirkeby. Der skal regnes med et kuperet terræn.
Bornholms største sprækkedal i Almindingen er berømt for sit ekko. Men der er også en mere ukendt verden med store klippeformationer og nedfaldne sten der ligner grotter. På vandreturen hører vi ekkoet, ser en gammel hellig kilde og vikingeborgen Gamleborg. Hør om Almindingens historie, og de nye planer for skoven. Der fortælles om træernes hemmeligheder og hvordan de kan tale med hinanden. Der er vilde bisonokser i Almindingen, hør historien og få et kort over stedet.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Langfredag den 10. april klokken 10.00 – 12.00.
MED SILLEHOVED TIL JONS KAPEL OG DEN SKJULTE SPRÆKKEDAL.
Mødested: Parkeringspladsen ved Jons kapel. Jons Kapel vej 4 3790 Hasle.
På den smukke vandretur oplever vi den dramatiske klippekyst ved Jons kapel og stejle fuglefjelde med sjældne alkefugle der ligner pingviner. Der er smukke udsigter mod Hammershus og kort efter kommer den skjulte indgang til Blåskindsdalen, en af øens mere ukendte sprækkedale. En mindre å løber klukkende gennem bunden af dalen mellem klipper med mos og forstærker stemningen. Mange væltede træer er klædte med stedsegrønne vedbend, dalen ligner en urskov, med syngende fugle og en rig flora.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Påskedag Søndag den 12.april klokken 10.00 – 12.30
OPLEV HAMMERKNUDEN MED SILLEHOVED.
Mødested: Parkeringspladsen ved kiosken på Hammerhavnen. Sænevej 3770 Allinge. Kuperet terræn. Tag brød med i lommen, vi skal fodre fisk i en gammel stenbruds sø.
Vandreturen på Hammerknuden er Danmarks smukkeste, og vi følger kyst stien højt oppe over klippekysten med flotte udsigter til Hammershus. Der passeres stejle fuglefjelde med skrigende måger og sjældne alkefugle. Under vejs ses ”Kælderhalsen” en naturlig granit bro i kystklipperne. På turen kommer vi op til Hammer Fyr og et over 100 år gammelt stenbrud med en sø hvor der er fisk. Overalt er der spor af ældre tiders granitbrydning og der bliver fortalt om stenhuggernes hårde arbejdsliv. Turens højdepunkt er udsigten over Opal Søen.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved