Skolernes efterårsferie

Lørdag den 10. oktober klokken 10.00 – 12.00
MED SILLEHOVED TIL ALMINDINGENS UKENDTE NATURPERLER
Mødested: den store parkeringsplads ved Christianshøj kroen, Segenvej 48 3720 Aakirkeby.
Rokkesten, smukke efterårsfarver, flotte udsigter og hemmelige sprækkedale. På den dejlige vandretur følger vi en ældre skovriders rute gennem en ukendt del af skoven. Den fører gennem den mytiske Flagermus dal til en sumpet og lidt uhyggelig sprækkedal. Der er anlagt gangbroer de mest fugtige steder. Der er mange svampe i området, både giftige og spisesvampe, så medbring en pose. Under Undervejs skal vi rokke med rokkestenen, og se resterne af en borg fra middelalderen. Der er garanti for flotte efterårsfarver på vandreturen.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Søndag den 11.oktober klokken 10.00 – 12.00
BISON SAFARI MED SILLEHOVED
Mødested: Den store parkerings plads på Christians X vej 3720 Aakirkeby. Midt i det indhegnede område ved Svinemose.
I den østlige del af Almindingen blev der for nogle år siden udsat nogle vilde bisonokser fra Polen. De har formeret sig og trives fint. På vandreturen rundt om mosen skal vi lede efter de store dyr og måske er vi heldige. Samtidig oplever vi den smukke natur med flokke af trækkende gæs og store rovfugle. Efterår er svampesæson. Der plejer at være mange rørhatte og andre spisesvampe i skoven, så medbring eventuelt en kurv eller pose. Turen foregår ad gode skovstier.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.