Tirsdag den 2. juni klokken 10.00 – 15.00
OPLEV CHRISTIANSØ MED SILLEHOVED
Mødested: Gudhjem havn ved billetkontoret. Afgang skibet ”Ertholm” kl. 10.00. Hjem 15.00.
Hvis vejret er godt laver skibet ”Sæl Safari” og sejler ud til nogle skær med store gråsæler, nogle gange flere hundrede. Med forfatteren til bogen om Christiansø vil besøget på den gamle fæstning være en stor oplevelse. Som ingen andre kender han de smukkeste steder og fortæller historien om slaverne, den engelske krig, kaperne og Staten fængslende fanger. Øerne er kendt for sine sjældne fugle og de mange klippehaver med smukke blomster. Der er også damme med store grønne frøer.
Den guidede tur varer 1 ½ time med besøg på begge beboede øer. Der vil således være tid til at se udstillingen i Store Tårn eller spise en frokost på kroen.
Entre. Pladsbestilling: Christiansøfarten 56485176.
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Torsdag den 4. juni klokken 10.00 – 12.00
MED SILLEHOVED TIL DEN HEMMELIGE SPRÆKKEDAL.
Mødested: Parkeringspladsen ved vandtårnet Hasle Vandværk Simblegårdsvej 24 3790 Hasle
Fuglesang og gule anemoner. Svartingedalen har været ukendt i årevis, også af bornholmere. Men den er blevet opkøbt af Fugleværns Fonden og naturfredet. Den naturskønne dal har et meget rigt fugleliv og spændende flora, især om foråret med millioner af hvide anemoner, især mange gule. En god sti fører ned til åen og videre gennem dalen hvor vi hører de syngende fugle og ser blomsterne.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved

Fredag den 5. juni klokken 10.00 – 15.00
OPLEV CHRISTIANSØ MED SILLEHOVED
Mødested: Gudhjem havn ved billetkontoret. Afgang skibet ”Ertholm” kl. 10.00. Hjem 15.00.
Hvis vejret er godt laver skibet ”Sæl Safari” og sejler ud til nogle skær med store gråsæler, nogle gange flere hundrede. Med forfatteren til bogen om Christiansø vil besøget på den gamle fæstning være en stor oplevelse. Som ingen andre kender han de smukkeste steder og fortæller historien om slaverne, den engelske krig, kaperne og Staten fængslende fanger. Øerne er kendt for sine sjældne fugle og de mange klippehaver med smukke blomster. Der er også damme med store grønne frøer.
Den guidede tur varer 1 ½ time med besøg på begge beboede øer. Der vil således være tid til at se udstillingen i Store Tårn eller spise en frokost på kroen.
Entre. Pladsbestilling: Christiansøfarten 56485176.
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Lørdag den 6. juni klokken 10.00 – 12.00
MED SILLEHOVED TIL HAMMERHUS
Mødested: Den nye parkeringsplads ved nedgangen til besøgscentret ved Hammershus. Slotslyngs Vej Allinge 3770. Turen er ikke egnet for barnevogne, der skal passeres en lang trappe.
Fra et smukt udsigtspunkt fortælles om borgens og Bornholms historie gennem middelalderen. Via det nye besøgscenter går turen op til Hammershus, hvor der fortælles om livet på borgen. Om krig og angreb, våben og forsvar. Hvor sov soldaterne, hvad spiste de, og hvorfor drak de så meget øl. Der fortælles om gamle lægeplanter – de levende fortidsminder. Ved de gamle mure vises de skjulte symboler og nogle små troldehoveder i murene. Der var rum med fjernvarme og historiens første biologiske renseanlæg. På Hammershus sad Corfitz Ulfeldt og kongedatteren Leonora Christine fængsel for landsforræderi. Hør om deres berømte flugtforsøg. Hjemturen foregår via en lang trappe til de kendte Løve – og Kamelhoveder, der er omgivet af den smukke vestbornholmske klippekyst.
En sjov og underholdende tur for hele familien.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved