Mandag den 27. april klokken 16.00 – 18.00
MED SILLEHOVED GENNEM DET GAMLE RØNNE.
Mødested: Ved Rønne Kirke Sankt Nikolaj. Kirkepladsen 3700 Rønne.
Efter fremvisning af kirken går turen gennem byens gamle bydele med sine små gader og gamle huse med hyggelige gadelamper. Vi hører om byens historie og ser stedet hvor den svenske kommandant blev skudt i 1658. Undervejs fortælles om den tyske besættelse under krigen og de farlige jødetransporter til Sverige og de mange svenske skydevåben der kom den modsatte vej. Hør historien om tyskertøserne, Flammen og Citronen og våbenlageret i Odd Fellow Palæet. Bagefter bombede Sovjet Rusland Rønne og Nexø og besatte Bornholm i 11 måneder. Der var voldtægter og druk, og kravet for at opgive Bornholm var stort. Den barske historie fortælles på byvandringen.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Tirsdag den 28. april klokken 10.00 – 15.00
OPLEV CHRISTIANSØ MED SILLEHOVED
Mødested: Gudhjem havn ved billetkontoret. Afgang skibet ”Ertholm” kl. 10.00. Hjem 15.00.
Hvis vejret er godt laver skibet ”Sæl Safari” og sejler ud til nogle skær med store gråsæler, nogle gange flere hundrede. Med forfatteren til bogen om Christiansø vil besøget på den gamle fæstning være en stor oplevelse. Som ingen andre kender han de smukkeste steder og fortæller historien om slaverne, den engelske krig, kaperne og Staten fængslende fanger. Øerne er kendt for sine mange fugle og enestående flora, om foråret med mange rugende edderfugle og små damme med store grønne frøer. Den guidede tur varer 1 ½ time med besøg på begge beboede øer. Der vil således være tid til at se udstillingen i Store Tårn eller spise en frokost på kroen.
Entre. Pladsbestilling: Christiansøfarten 56485176.
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Onsdag den 29. april klokken 10.00 – 12.00
MED SILLEHOVED TIL JONS KAPEL OG DEN SKJULTE SPRÆKKEDAL.
Mødested: Parkeringspladsen ved Jons kapel. Jons Kapel vej 4 3790 Hasle.
På den smukke vandretur oplever vi den dramatiske klippekyst ved Jons kapel og stejle fuglefjelde med sjældne alkefugle der ligner pingviner. Der er smukke udsigter mod Hammershus og kort efter kommer den skjulte indgang til Blåskindsdalen, en af øens mere ukendte sprækkedale. En mindre å løber klukkende gennem bunden af dalen mellem klipperne med mos der forstærker stemningen. De mange væltede træer er dækkede med stedsegrønne vedbend, så dalen dermed ligner en jungle med syngende fugle og der er en frodig flora.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Torsdag den 30. april klokken 10.00 – 12.30
MED SILLEHOVED TIL EVENTYR DALEN KOBBEÅEN.
Mødested: Parkeringspladsen ved landevejen. Melstedsvej 3760 Gudhjem. Syd for Sannes Camping. Husk fornuftigt fodtøj.
Bornholms smukkeste sprækkedal med millioner af anemoner, dejlig fuglesang og smukt vandfald. Vi følger stien gennem dalen, og skal passerer mange broer for at kunne passere åens forhindringer og klippefremspring. Vandreturen har mange højdepunkter, især den jungleagtige natur og de dramatiske klipper. Vandfaldet er ikke øens højeste, men vandet falder lodret ned og laver en heksekedel. Vi oplever også den gamle jernbane dæmning fra 1916 – det sidste tog kørte over den i 1952. En pragtfuld vandretur i smuk natur.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Fredag den 1. maj klokken 10.00 – 15.00
OPLEV CHRISTIANSØ MED SILLEHOVED
Mødested: Gudhjem havn ved billetkontoret. Afgang skibet ”Ertholm” kl. 10.00. Hjem 15.00.
Hvis vejret er godt laver skibet ”Sæl Safari” og sejler ud til nogle skær med store gråsæler, nogle gange flere hundrede. Med forfatteren til bogen om Christiansø vil besøget på den gamle fæstning være en stor oplevelse. Som ingen andre kender han de smukkeste steder og fortæller historien om slaverne, den engelske krig, kaperne og Staten fængslende fanger. Øerne er kendt for sine mange fugle og enestående flora, om foråret med mange rugende edderfugle og små damme med store grønne frøer. Den guidede tur varer 1 ½ time med besøg på begge beboede øer. Der vil således være tid til at se udstillingen i Store Tårn eller spise en frokost på kroen.
Entre. Pladsbestilling: Christiansøfarten 56485176.
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.