Tirsdag den 23.april klokken 10.00 – 15.00
OPLEV CHRISTIANSØ MED SILLEHOVED
Mødested: Gudhjem havn ved billetkontoret. Afgang skibet ”Ertholm” kl. 10.00. Hjem 15.00.
Med forfatteren til bogen om Christiansø vil en tur være en stor oplevelse. Som ingen andre kender han fæstningens historie, de gamle anekdoter og smukkeste steder. Hvis vejret er godt laves ”Sæl Safari” til nogle små skær med store gråsæler. Vi besøger begge beboede øer, ser de mange rugende edderfugle og vandhuller med store grønne frøer. Der fortælles om slaverne, den engelske krig, sørøverne og om mytteriet. Samt historien om Danmarks første politiske fange, Dr. Dampe og hans betydning for grundloven i 1849.
Den guidede tur varer 2 timer – der er en time på egen hånd.
Pris: 50.- kr. (børn under 7 år gratis) + billet til båden. Pladsbestilling: Christiansøfarten 56485176.
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Onsdag den 24.april klokken 10.00 – 12.00
MED SILLEHOVED TIL DEN HEMMELIGE SPRÆKKEDAL.
Mødested: Parkeringspladsen Åhalsegård, Kirkedalsvej 25 3790 Hasle. Et skilt viser vej til stedet.
Fuglesang og anemoner. Svartingedalen er blevet købt af Fugleværns Fonden og naturfredet. Den naturskønne sprækkedal har i mange år været ukendt, også for bornholmere, selv om stedet har et rigt fugleliv og mange anemoner om foråret, både hvide, gule og blå. Man føres gennem en smal klippe sprække ud til Svartingedalen og møder et eventyr. Over sprækkedalen ligger en kæmpestor vandreblok og truer med at falde ned, den kaldes ”Jættens Bold”. Husk fornuftigt fodtøj.
Pris: 50. – kroner (børn under 7 år gratis).
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved

Torsdag den 25. april klokken 10.00 – 12.30.
MED SILLEHOVED TIL EKKODALENS SKJULTE GROTTER.
Mødested: Den store parkeringsplads ved Ekkodalen. Cafe Genlyd. Ekkodalsvejen 5 3720 Aakirkeby. Sidevej landevejen Almindingen – Aakirkeby. Der skal regnes med et kuperet terræn.
Den store sprækkedal i Almindingen er berømt for sit ekko. Men der er også en mere ukendt verden med store klippeformationer og nedfaldne sten der ligner grotter. På vandreturen hører vi ekkoet og ser en gammel hellig kilde. Der fortælles om Almindingens historie, træernes hemmeligheder og hvordan de kan tale med hinanden. Mens vi følger sporet til en gammel vikingeborg fortælles om dyrelivet og skovens vilde bisonokser.
Pris: 50.00 kr.(børn under 7 år gratis)
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Fredag den 26.april klokken 10.00 – 15.00
OPLEV CHRISTIANSØ MED SILLEHOVED
Mødested: Gudhjem havn ved billetkontoret. Afgang skibet ”Ertholm” kl. 10.00. Hjem 15.00.
Med forfatteren til bogen om Christiansø vil en tur være en stor oplevelse. Som ingen andre kender han fæstningens historie, de gamle anekdoter og smukkeste steder. Hvis vejret er godt laves ”Sæl Safari” til nogle små skær med store gråsæler. Vi besøger begge beboede øer, ser de mange rugende edderfugle og vandhuller med store grønne frøer. Der fortælles om slaverne, den engelske krig, sørøverne og om mytteriet. Samt historien om Danmarks første politiske fange, Dr. Dampe og hans betydning for grundloven i 1849.
Den guidede tur varer 2 timer – der er en time på egen hånd.
Pris: 50.- kr. (børn under 7 år gratis) + billet til båden. Pladsbestilling: Christiansøfarten 56485176.
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Lørdag den 27.april klokken 10.00 – 12.30
MED SILLEHOVED TIL HAMMERHUS
Mødested: Den nye parkeringsplads ved nedgangen til besøgscentret ved Hammershus. Slotslyngs Vej Allinge 3770. Turen er ikke egnet for barnevogne, der skal på turen passeres en lang trappe.
Først ser vi den smukke klippekyst med Løve – og Kamelhovederne. Derefter tager vi den lange trappe og gennem den skjulte bagdør på Hammershus kommer vi til borgen med alle dens gode historier. Hør om Bornholms middelalderhistorie, de skjulte symboler og borgens skjulte trolde og menneskehoveder i murene. Angreb og forsvar, mad og drikke, hvor sov soldaterne og der var rum med fjernvarme og biologiske rense anlæg. Der fortælles den sande beretning om Corfitz Ulfeldt og Leonora Christine fængselsophold, deres flugtforsøg og videre skæbne.
En sjov og underholdende tur for hele familien.
Pris: 50.- kr. (børn under 7 år gratis)
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved