Tirsdag den 14. april klokken 10.00 -15.00.
OPLEV CHRISTIANSØ MED SILLEHOVED
Mødested: Gudhjem havn ved billetkontoret. Afgang skibet ”Ertholm” kl. 10.00. Hjem 15.00.
Hvis vejret er godt laver skibet ”Sæl Safari” og sejler ud til nogle skær med store gråsæler, nogle gange flere hundrede. Med forfatteren til bogen om Christiansø vil besøget på den gamle fæstning være en stor oplevelse. Som ingen andre kender han de smukkeste steder og fortæller historien om slaverne, den engelske krig, kaperne og Staten fængslende fanger. Øerne er kendt for sine mange fugle og enestående flora, om foråret med mange rugende edderfugle og små damme med store grønne frøer. Den guidede tur varer 1 ½ time med besøg på begge beboede øer. Der vil således være tid til at se udstillingen i Store Tårn eller spise en frokost på kroen.
Entre. Pladsbestilling: Christiansøfarten 56485176.
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Onsdag den 15. april klokken 10.00 – 12.00
MED SILLEHOVED TIL DEN HEMMELIGE SPRÆKKEDAL.
Mødested: Parkeringspladsen ved Hasle Vandværk Simblegårdsvej 24 3790 Hasle
Fuglesang og gule anemoner. Svartingedalen har været ukendt i årevis, også af bornholmere. Men den er blevet opkøbt af Fugleværns Fonden og naturfredet. Den naturskønne dal har et meget rigt fugleliv og spændende flora, især om foråret med millioner af anemoner, især gule anemoner. En god sti fører ned til åen, og gennem naturskoven hvor vi kan nyde de mange syngende fugle og se det smukke blomsterflor.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved

Torsdag den 16.april klokken 10.00 – 12.30.
MED SILLEHOVED TIL DET UKENDTE GUDHJEM OG SMUKKE NATUROMRÅDER.
Mødested: Parkeringspladsen ved Nørre Sand 3760 Gudhjem. Skråt overfor Oluf Høst Museet.
Vandreturen er en kombination af naturvandring og fremvisning af Gudhjem mere ukendte steder. Vi oplever den flotte klippekyst med sine dramatiske bautasten og hører om stedet 2000 år gamle historie. Fra jernalderens kongebolig, gudernes havn i vikingetiden, middelalderens tyske sildemarked og historien om Østerlars rundkirke, der spinder et net af myter over hele egnen. Fra naturskoven med den lille mose kaldt Gråmyr, fortsætter turen ind gennem byens ukendte gader og der fortælles om pesten i 1600, stormfloden og silderøgeriernes historie.
Entre. Guide: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.

Fredag den 17. april klokken 10.00 – 15.00
OPLEV CHRISTIANSØ MED SILLEHOVED
Mødested: Gudhjem havn ved billetkontoret. Afgang skibet ”Ertholm” kl. 10.00. Hjem 15.00.
Hvis vejret er godt laver skibet ”Sæl Safari” og sejler ud til nogle skær med store gråsæler, nogle gange flere hundrede. Med forfatteren til bogen om Christiansø vil besøget på den gamle fæstning være en stor oplevelse. Som ingen andre kender han de smukkeste steder og fortæller historien om slaverne, den engelske krig, kaperne og Staten fængslende fanger. Øerne er kendt for sine mange fugle og enestående flora, om foråret med mange rugende edderfugle og små damme med store grønne frøer. Den guidede tur varer 1 ½ time med besøg på begge beboede øer. Der vil således være tid til at se udstillingen i Store Tårn eller spise en frokost på kroen.
Entre. Pladsbestilling: Christiansøfarten 56485176.
Leder: Naturvejleder Søren P. Sillehoved.